Lineker moet in ondergoed op televisie: 'Grootste sensatie aller tijden'

Lineker moet in ondergoed op televisie: 'Grootste sensatie aller tijden'

03-05-2016 12:20

Gary Lineker speelde in zijn carrière voor onder meer Tottenham Hotspur en FC Barcelona, maar brak door bij Leicester City. The Foxes werden maandag voor het eerst in de clubhistorie kampioen van Engeland geworden. De voormalig spits en huidig presentator van BBC's Match of the Day, is dan ook erg blij.

"Ik denk dat dit de grootste sensatie aller tijden is in de sportwereld. Niets kan dit overtreffen", klinkt Lineker enthousiast tegenover de BBC. "En het is ook nog eens mijn 'eigen' club, dat maakt het helemaal bijzonder. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor." Nadat Chelsea tegen Tottenham Hotspur in een 2-2 gelijkspel was geëindigd, werd Lineker emotioneel.

"Ik heb de club van kleins af aan gevolgd. Ik had tot mijn zevende een seizoenskaart. Ik heb ze een FA Cup-finale zien verliezen, zo dicht zouden ze niet meer bij een prijs komen. Ja, de League Cup hebben ze een paar keer gewonnen, maar dat is toch iets anders", aldus Lineker, die de belofte heeft gedaan de eerste uitzending van Match of the Day  in het nieuwe seizoen te presenteren in zijn ondergoed.