Club Brugge moet knoop doorhakken, wat gebeurt er met Castillo?

Club Brugge moet knoop doorhakken, wat gebeurt er met Castillo?

03-05-2016 11:15

Wat bij Club Brugge niet lukte, lukt bij Catolica wel: Nicolas Castillo heeft afgelopen weekend de titel mogen vieren. Castillo zou graag bij Catolica blijven, maar is dat wel zo interessant voor Club Brugge?

"Ik was hier om kampioen te worden, dat hebben we met zijn allen gedaan. Het was nochtans een moeilijk halfjaar, we zijn heel gelukkig", reageert Castillo in La Tercera. "Ik hoop dat ik kan blijven om opnieuw kampioen te worden, maar dat is een beslissing voor Club Brugge."

Ook de Copa Libertadores, zeg maar de Amerikaanse Champions League, motiveert hem. "Dat motiveert me, Catolica moet zijn mannetje staan in internationale toernooien. Ik hoop dat ik kan spelen."

Bovendien zit Castillo is de voorselectie voor de Copa America, al telt de Chileense selectie momenteel maar liefst 40 spelers. "Het is een mooie uitdaging, een mooie kans voor mij. Hopelijk word ik geselecteerd, maar in de ploeg staan is het belangrijkste voor mij."

Geld?
Castillo heeft dit seizoen 11 doelpunten gemaakt in Chili, en dat gaat Club natuurlijk willen verzilveren. De vraag is nu wat Catolica financieel kan bieden. Chileense clubs zijn verre van rijk, en dus is het best mogelijk dat Vincent Mannaert en co een andere route willen bedenken voor de spits. Zelf heeft Club namelijk liefst 3 miljoen euro betaald voor hem.