Grijpen Club Brugge en Anderlecht naast Belgische doelman?

Grijpen Club Brugge en Anderlecht naast Belgische doelman?

03-05-2016 10:00
2

Club Brugge en Anderlecht hebben allebei interesse in Pieter Caubergh, een 17-jarige doelman van tweedeklasser Patro Eisden. Voor wie zal hij kiezen? De jonge doelman weet het naar eigen zeggen zelf nog niet, als hij al vertrekt.

Caubergh wil een doordachte keuze maken, want veel jonge spelers die naar een topclub gaan verdwijnen in de vergetelheid. "Natuurlijk is het fijn te horen dat er grote clubs komen aankloppen. We bekijken of het al interessant is de stap nu al te zetten of hier bij Patro bijvoorbeeld eerst nog wat wedstrijdervaring op te doen. Spelen in de hoogste amateurklasse lijkt op dat vlak nog altijd interessanter dan bij de U19 van een grote club te spelen", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

De jonge doelman bedenkt zelf echter een oplossing voor dat probleem. "Ideaal zou zijn dat die eersteklasser me eerst nog zou uitlenen aan bijvoorbeeld Patro. Uiteindelijk zullen mijn ouders mee beslissen. Ik zit in het vijfde middelbaar, heb dus nog minstens één jaartje studeren voor de boeg en dat ligt thuis wel heel gevoelig". Het is dus nog lang niet zeker dat Caubergh nu al een transfer maakt.