Moulin is er klaar mee: Ik speel niet meer voor Waasland-Beveren

Moulin is er klaar mee: "Ik speel niet meer voor Waasland-Beveren"

03-05-2016 09:41

Thibault Moulin maakte afgelopen seizoen indruk bij Waasland-Beveren en heeft de interesse gewekt van de Belgische topclubs. Hij wil graag weg, maar het bestuur werkt niet echt mee. Moulin is de houding van de club beu en dreigt met juridische stappen.

Moulin kwam vorige zomer over van het Franse Clermont. Met zijn vista, traptechniek en mentaliteit speelde hij zich in de harten van de fans. Hij groeide zelfs uit tot aanvoerder, maar nu zit het er bovenarms op. "Ik wilde maar voor één seizoen tekenen. Het bestuur schotelde me evenwel een overeenkomst van twee seizoenen voor. Het contract was niet eens vertaald in het Frans."

"Ik ben uiteindelijk akkoord gegaan, op voorwaarde dat er een clausule instond dat ik voor een bepaald bedrag kon vertrekken", aldus Moulin. Gewezen CEO Dirk Poppe beloofde hem daarop dat hij weg kon voor een lager bedrag, als hij de club sportief zou helpen. Dat bedrag zou rond de 200.00 euro liggen. "Ik vond die belofte prima, maar vandaag schiet daar niets van over. Het bestuur houdt me tegen."

Leugens
De problemen reiken verder dan een gebroken belofte. "Voorzitter Dirk Huyck verspreidt leugens over me. De clubleiding plaatst plots mijn professionalisme en mijn houding in een slecht daglicht. Als ze dat niet rechtzetten, volgt een juridische strijd." Zijn makelaar Mogi Bayat beaamt dat dat een mogelijkheid is.

Moulin was altijd maar van plan om één seizoen te blijven. "Het was nooit voorzien dat ik hier langer zou spelen. De werkomstandigheden zijn niet goed. De club is als een garage, waar elk jaar 25 spelers gekocht en verkocht worden. De enige die eerlijk is, is de trainer. Hij gunt me een transfer en was vanaf het begin op de hoogte dat ik maar één jaar zou blijven. Eén ding is zeker, ik speel niet meer voor Waasland-Beveren."