Geëmotioneerde Ranieri: We gaan vechten voor een plaats bij de eerste tien

Geëmotioneerde Ranieri: "We gaan vechten voor een plaats bij de eerste tien"

03-05-2016 07:44

Trainer Claudio Ranieri kon maandagavond zijn emoties amper in bedwang houden. Zijn Leicester City kroonde zich, zonder te spelen, voor het eerst in de clubhistorie tot kampioen van de Premier League doordat Tottenham Hotspur punten verspeelde bij Chelsea.

"Ik ben 64 jaar oud en vecht nu alle lange tijd, maar ik ben altijd positief gebleven. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik ergens een landstitel zou gaan winnen", zei Ranieri tegen Rai 3. "Ik ben nog steeds dezelfde coach als in mijn periode bij Griekenland, waar ik als bondscoach ontslagen werd. Misschien waren ze daar mijn loopbaan vergeten."

Ranieri zag in zijn geboorteland Italië, waar hij op bezoek was bij zijn 96-jarige moeder, dat Tottenham een 2-0 voorsprong verspeelde op Stamford Bridge (2-2), waardoor The Foxes met nog twee speelronden voor de boeg niet meer in te halen zijn. "Na de goal van Cahill had ik al het gevoel dat er iets mogelijk was en na de gelijkmaker van Hazard kon ik me niet meer inhouden", aldus Ranieri, die ook het geheim van de verrassende kampioen onthulde.

"De enige boodschap die ik voor iedereen heb is: probeer, blijf proberen en vecht voor je kansen. Tot het einde. En geloof altijd in jezelf", stelt Ranieri. Hij stelde tevens de fans van Leicester gerust. "Ik blijf bij Leicester, al zullen we dit seizoen nooit kunnen herhalen. Dat is onhaalbaar. We gaan vechten voor een plaats bij de eerste tien en hopelijk lukt dat."