White Star krijgt nog een dag om dossier in orde te brengen

White Star krijgt nog een dag om dossier in orde te brengen

03-05-2016 07:27

Er is nog geen beslissing gevallen in het licentiedossier van White Star Brussel. De kampioen van Tweede Klasse moest zich maandag verdedigen voor het BAS en maakte er een marathonzitting van. Een licentie leverde het nog niet op, maar het mag tot dinsdag 16u wel bewijsstukken toevoegen aan zijn dossier.

WS Brussel moet namelijk nog meer financiële garanties kunnen voorleggen. De club heeft nog een hoop uitstaande schulden staan, waaronder één voor onderhoud en politie. Die bedraagt 44.000 euro. Daarnaast moet het ook nog tienduizenden euro's betalen voor het onderhoud van het stadion. Die schulden zijn nog niet afgelost en er ontbreken garanties voor.

"Het was een intens, maar finaal toch beleefd debat”, citeerde Het Nieuwsblad John Bico na afloop van de zitting. Zijn club krijgt nog tot dinsdag 16 uur om extra stukken binnen te brengen. Het BAS bekijkt die woensdag en wil eind deze week een beslissing nemen.

WS Brussel zette maandag al een belangrijke stap door een akkoord te vinden met de gemeente Molenbeek over het gebruik van het Edmond Machtensstadion, al is er nog een maar. "In de overeenkomst staat dat de gemeente de kosten voor de veiligheid zal dragen op voorwaarde dat de regio Brussel ons subsidieert. Wij staan onder toezicht van het Gewest en mogen geen extra kosten op ons nemen", aldus burgemeester Françoise Schepmans.