Leicester City officieel kampioen van Engeland na Chelsea-comeback

02-05-2016 23:00

Leicester City heeft zich voor het eerst in de clubhistorie gekroond tot kampioen van Engeland. De stuntploeg van trainer Claudio Ranieri zag Tottenham Hotspur een voorsprong verspelen bij Chelsea (2-2) en is niet meer te achterhalen.

Terwijl de Leicester-spelers met z'n allen bij Jamie Vardy thuis aan de buis gekluisterd zaten, wachtte Tottenham een zwaar bezoek bij het al uitgespeelde Chelsea van trainer Guus Hiddink. Bij een gelijkspel of nederlaag zou de titel definitief naar Leicester gaan, maar in de eerste helft leken The Spurs totaal geen last van druk te hebben.

Tien minuten voor rust was de openingstreffer van Harry Kane een logisch gevolg van het spelbeeld. De Engelse spits tikte op fraai aangeven van Eric Lamela van dichtbij de openingstreffer binnen. Op slag van rust leek het duel zelfs in het slot gegooid te worden door Heung-Min Son, die profiteerde van geklungel van Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic: 0-2.

Hazard
Leicester leek het titelfeest daardoor nog even te moeten uitstellen, maar niks was minder waar. Gary Cahill bracht de spanning terug met een droge knal, waarna ook Willian gevaar stichtte namens de ploeg van Hiddink. Tottenham, dat in Chelsea een ware angstgegner heeft, zag tien minuten voor tijd toe hoe Eden Hazard met een geweldig schot het pleit beslechtte en de titeldroom aan diggelen schoot.

De ploeg van trainer Mauricio Pochettino toonde zich vervolgens een slecht verliezer. Het was een wonder dat de bezoekers met elf man eindigden, want enkele harde charges werden niet met rood bestraft. Bij het laatste fluitsignaal (na zes minuten blessuretijd) stortten de Tottenham-spelers ter aarde. Terwijl in Leicester een volksfeest losbarstte, want het sprookje van Ranieri is nu dan écht werkelijkheid geworden.