Beloften Club Brugge pakken titel na zege tegen Standard; Dierckx maakt indruk

02-05-2016 21:26

De beloften van Club Brugge hebben de Belgische titel veroverd. Een 2-0 zege tegen Standard was voldoende. Tuur Dierckx en Terry Osei-Berkoe zorgden voor de doelpunten.

Club Brugge had zin in een titelfeest en liet alle supporters gratis binnen in het stadion. Veel fans ging in op het aanbod. Coach Sven Vermant wilde dan ook niets aan het toeval overlaten en zette Sander Coopman en Tuur Dierckx in de basis. Ryan Mmaee was de bekendste naam bij Standard. De jonge aanvaller kreeg recent nog een basisplaats in de eerste ploeg van Yannick Ferrera.

Brugge begon het sterkst met vooral een heel bedrijvige Dierckx. Ook Lennert De Smul maakte indruk met een gevaarlijke vrije trap. Aan de rust was het wel nog 0-0. Het was diezelfde Dierckx die de score opende in de 55e minuut. Invaller Terry Osei-Berkoe scoorde in de slotminuut nog de 2-0.