Ons zelfvertrouwen is groeiende, maar het zijn nog 4 belangrijke wedstrijden

"Ons zelfvertrouwen is groeiende, maar het zijn nog 4 belangrijke wedstrijden"

02-05-2016 20:35

Stefano Denswil was een van de uitblinkers bij een sterk Club Brugge bij de 3-1 zege tegen KRC Genk. Hij opende na 20 minuten de score voor Club Brugge.

"Het eerste kwartier was het wel even schrikken voor ons. Vooral die levensgrote kans van Leon Bailey deed bij ons toch wel een belletje rinkelen. Akkoord, Genk kreeg twee kansen, maar daarna hebben we de wedstrijd volledig naar ons toe kunnen trekken. En vanaf de 1-0 kregen wij eigenlijk kans op kans en was de 2-0 bij de rust volgens mij gerechtvaardigd", analyseert Denswil de wedstrijd op de clubwebsite.

"Ik scoor niet veel, maar het deed wel deugd dat wij als verdedigers eens een aanval succesvol konden afwerken. Thomas Meunier zette perfect de bal voor tot voorbij de tweede paal. Vervolgens legde Bjorn Engels met het hoofd de bal perfect voor mijn linker en kon ik de bal mooi voorbij de Genkse doelman plaatsen", blikt hij terug.

Titel
"We voelen na deze 3-1 overwinning dat we weer een stapje richting titel hebben gezet, maar we beseffen anderzijds dat het nog vier belangrijke wedstrijden worden. Bijvoorbeeld de volgende partij op Gent wordt weer een moeilijke wedstrijd voor ons. Ondanks ons groeiend vertrouwen gaan we met respect richting Gent en uiteraard zullen we ook daar proberen om iets te halen."

Ook tegen ProximusTV keek Denswil vooruit naar de rest van het seizoen. "Als je ziet hoe wij dit jaar aan het voetballen zijn, dan denk ik dat wij het uiteindelijk verdienen om kampioen te worden. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken."