Rechter kan uitleg Bruggeling niet appreciëren: Veel geld voor een student

Rechter kan uitleg Bruggeling niet appreciëren: "Veel geld voor een student"

02-05-2016 14:50
1

Lennert De Smul werkt aan zijn opmars bij Club Brugge, maar komt vooralsnog extrasportief in het nieuws. Het 19-jarige talent beging in juli vorig jaar een zware snelheidsovertreding en moest het uitleggen aan de politierechter. Die kon het excuus van De Smul maar matig appreciëren.

De verdediger reed destijds 92km/u in de bebouwde kom. Zijn uitleg daarvoor was opmerkelijk. "Ik moest mij haasten om op tijd te zijn voor de training. In het andere geval kreeg ik een boete van 100 euro. Veel geld voor een student als ik", klonk het.

De rechter vond het geen goede uitleg en gaf De Smul een boete van 300 euro en een rijverbod van 15 dagen. "Haast en spoed is zelden goed", zei de procureur nog. En het is ook slecht voor de portemonnee, want simpelweg te laat komen had de speler 200 euro kunnen besparen.

De Smul, die sinds dit seizoen tot de A-kern van Blauw-Zwart behoort, moet ook opnieuw zijn praktisch rijexamen afleggen. Op het moment van de feiten was hij nog geen twee jaar in het bezit van een rijbewijs.