Dit was de voormiddag: Gentse Pirlo, geen zorgen Defour en Hasi naar Turkije?

Dit was de voormiddag: Gentse Pirlo, geen zorgen Defour en Hasi naar Turkije?

02-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Pirlo van België
Sven Kums wordt in verband gebracht met een overgang naar Napoli. Mogi Bayat is de belangenbehartiger van de Gent-middenvelder en reageert tegenover het Italiaanse Tutto Napoli op de geruchten. En Bayat is lovend: ''Hij is de Pirlo van België.''

Pech voor Club?
Club Brugge houdt zijn adem in. Na de sterke prestatie tegen KRC Genk (3-1 zege) heerste er veel positivisme, maar Ludovic Butelle heeft mogelijk wel een blessure opgelopen in het duel. Hij had in de slotfase van de partij last van zijn rechterknie.

Hasi naar Turkse middenmoter?
De positie van Anderlecht-coach Besnik Hasi staat al langere tijd ter discussie. De Albaniër lijkt na dit seizoen dan ook te vertrekken bij paars-wit. Er wordt inmiddels al gespeculeerd over zijn toekomst. De coach werd eerder in verband gebracht met Galatasaray en Hasi wordt nu gelinkt aan de Turkse middenmotor Trabzonspor.

Malinwa drukt door voor OHL-sterkhouder
KV Mechelen verwacht zich aan een vertrek van sterkhouder Sofiane Hanni en moet dus op zoek naar een nieuwe nummer 10. Het lijkt die te vinden bij Oud-Heverlee Leuven. Het dossier van Yohan Croizet zou in een stroomversnelling komen, weet Het Laatste Nieuws.

Geen zorgen om Defour
Anderlecht won zondagmiddag na een goede partij met 2-0 van AA Gent. Paars-wit pakte zo revanche na de zwakke partij tegen KV Oostende en doet nog volop mee in de titelstrijd. Steven Defour viel kort na de rust wel geblesseerd uit, maar Anderlecht maakt zich geen zorgen.