Maes blijft bij mening: ''Club is nog altijd niet mijn titelfavoriet''

Maes blijft bij mening: ''Club is nog altijd niet mijn titelfavoriet''

02-05-2016 10:33
3

Club Brugge was zondag in eigen huis met 3-1 te sterk voor Racing Genk. Peter Maes, de trainer van de Limburgers, zei voor Play-Off 1 al dat Blauw-Zwart niet zijn titelfavoriet is. Ook na de nederlaag tegen Club blijft hij bij zijn mening van destijds.

''Als ik Club nu titelfavoriet noem, moet ik mezelf tegenspreken, hé”, aldus Maes in Het Nieuwsblad. ''Wel, ik ga dit niet doen. Club Brugge speelde een sterke wedstrijd en won. Maar dat kwam ook door ons. Wij misten in het begin twee levensgrote kansen. Ik had het nog wel eens willen zien als die erin waren gegaan.''

De Genk-trainer zag de koploper daarna wel twee keer scoren. ''Maar dat gebeurde telkens op een afvallende bal. Omdat wij de ruimte lieten. Neen, de play-offs zijn nog altijd niet gespeeld. Het verandert elke week. Ik zal Club dan ook nog altijd niet mijn titelfavoriet noemen'', aldus Maes.

Na zes speeldagen in Play-Off 1 gaat Club met 41 punten aan de leiding en hebben de Bruggelingen een voorsprong van drie punten op Anderlecht. Racing Genk staat momenteel op de vierde plaats, maar KV Oostende volgt slechts op één punt.