BAS kan maandagavond beslissen over licentie WS Brussel

BAS kan maandagavond beslissen over licentie WS Brussel

02-05-2016 06:56

White Star Brussel werd dan wel kampioen in Tweede Klasse, het is nog lang niet zeker of het team van sterke man John Bico volgend jaar effectief in Eerste Klasse speelt. De club heeft namelijk nog geen licentie. Als dat zo blijft, promoveert Eupen alsnog. Maandagavond weten we misschien al meer.

Het lot van beide ploegen ligt dan in handen van het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Bij Eupen zijn ze alvast gerust in een goede afloop. "Het zou onvoorstelbaar zijn als White Star nu toch een licentie krijgt", aldus verdediger Siebe Blondelle aan Het Nieuwsblad.

Eupen ging als leider de slotspeeldag in, maar na een 0-0 gelijkspel tegen Antwerp zag het WS Brussel nog over zich springen. De definitieve uitspraak van het BAS zal zeker voor 10 mei vallen, maar kan dus ook al maandagavond gebeuren.

WS Brussel kreeg in eerste instantie geen licentie omdat het niet over een stadion beschikte en financieel onvoldoende garanties kon voorleggen. De club kampt met een schuld van 4,3 miljoen euro en heeft een negatief eigen vermogen. Het eerste obstakel is alvast verholpen, want het kan dan toch in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek terecht.