Vanaken is trots op zijn ploegmaats: Het hele team speelde perfect

Vanaken is trots op zijn ploegmaats: "Het hele team speelde perfect"

01-05-2016 23:35

Club Brugge deed een schitterende zaak in de strijd om de titel. Het won met 3-1 van KRC Genk. Hans Vanaken gaf dan wel geen assist, maar speelde wel een knappe partij. Hij kijkt zeer tevreden terug op de wedstrijd.

"Deze zege geeft opnieuw het nodige vertrouwen. Na de verloren wedstrijd op Genk waren we als groep uit op revanche. Club toonde al thuis sterk te zijn in de competitie en dankzij de zege van vandaag zetten we die reeks gewoon verder. Het is zeker verdiend. Er zat voldoende beweging in ons spel en we gingen al rusten met een 2-0 voorsprong", klinkt het op de officiële website van Club Brugge.

"De prestatie van de hele ploeg was perfect. Het zijn drie belangrijke punten voor Club met het oog op de match van volgende week op Gent. Wie weet, als we daar ons eigen spel kunnen spelen, dan zit winst er misschien in. De week erna staat dan een mooie wedstrijd op het programma. Anderlecht kwam vanmiddag terug op gelijke hoogte, dus was het nodig om opnieuw de drie punten voorsprong te pakken."

"De ploeg had er zin in om een goede pot voetbal te brengen. Ook Aboulday Diaby heeft zich herpakt en deed het prima vandaag. We mochten hem zeker niet in de steek laten. Hij is een goede spits en we zijn tevreden met hem. Maar dat telt voor elke speler, we hebben een goede groep. Het zijn nu wel even dezelfde spelers tussen de lijnen maar de invallers halen ook het gewenste niveau. De ganse spelersgroep weet wat er te doen staat om het doel te bereiken", besluit hij.