Kums steekt hand in eigen boezem: Te weinig diepgang en beweging

Kums steekt hand in eigen boezem: "Te weinig diepgang en beweging"

01-05-2016 20:57

AA Gent verloor zondagmiddag met 2-0 bij Anderlecht en mag na de zege van Club Brugge tegen KRC Genk (3-1) een tweede titel op rij vergeten. Aanvoerder Sven Kums besefte na de wedstrijd dat de Buffalo's te wenig brachten.

"We speelden wel goed in het begin en lieten de bal rondgaan, maar zonder kansen kan je niets rapen natuurlijk", aldus Kums voor de camera's van Play Sports. "Er was te weinig diepgang en beweging. Nochtans probeerden we in de eerste helft het spel naar ons toe te trekken, maar echte kansen leverde dat niet op."

Anderlecht won dan wel verdiend, het openingsdoelpunt van Kara Mbodji kwam er na duidelijk buitenspel. "Ik zag net een foto waarop ze met vier voor onze lijn stonden. Dit had de lijnrechter moeten zien. Er stond niemand in zijn gezichtsveld en hij had genoeg tijd om zich te positioneren."

De Buffalo’s konden de opdoffer niet verwerken. "Het was een kantelpunt in de wedstrijd. Wij waren verplicht om meer risico’s te nemen en Anderlecht kon vanuit de omschakeling voetballen, dat doen ze graag", aldus een teleurgestelde Kums.