Niet iedereen wil Hasi weg bij Anderlecht: Hij heeft alle steun nodig

Niet iedereen wil Hasi weg bij Anderlecht: "Hij heeft alle steun nodig"

01-05-2016 13:50

De supporters van Anderlecht zijn de mindere resultaten beu. Ze roepen al een tijdje om het ontslag van coach Besnik Hasi. Het bestuur geeft niet toe en laat hem tot het einde van dit seizoen blijven. Ex-coach Aimé Anthuenis vindt de kritiek op Hasi ook overdreven.

"Hasi heeft alle steun nodig van zijn spelers. Hij zet reeds maanden de groep uit de wind en houdt kritiek tegenover hen binnenskamers. Het wordt tijd dat de spelers daar eens iets tegenover stellen", zegt hij in De Zondag.

Reactie
Hasi besloot om na de 4-2 nederlaag tegen KV Oostende zijn elftal maar op één plek te veranderen. "Hasi maakt dagelijks de training mee. Als hij het vertrouwen geeft aan dezelfde ploeg, verwacht hij een collectieve reactie. Dat zouden de spelers eigenlijk ook vanuit zichzelf moeten beseffen."

"Hij geeft ze nog de kans om te tonen dat het beter kan. En eerlijk gezegd heeft hij ook niet zoveel wisselmogelijkheden. Dat is een groter pijnpunt bij Anderlecht. Het is eerder een kwestie van een gebrek aan kwaliteit dan te weinig grinta of inzet."