'Premier League-club stelt trainerslijstje op: ook Löw en Villas-Boas in beeld'

'Premier League-club stelt trainerslijstje op: ook Löw en Villas-Boas in beeld'

01-05-2016 13:20

Nu het zo goed als zeker is dat Roberto Martinez spoedig vertrekt bij Everton, duiken er steeds meer namen op van managers die kandidaat zijn om in de voetsporen te treden van de Spaanse oefenmeester. Nieuwste gerucht: Joachim Löw is in beeld op Goodison Park. 

De bondscoach van Duitsland tekende recentelijk nog een nieuw contract, maar Duitse en Engelse media claimen te weten dat er in die verbintenis een clausule staat die Löw (56) altijd het recht geeft om met geïnteresseerde clubs uit de Premier League en de Bundesliga in gesprek te gaan. 

Farhad Moshiri, de nieuwe eigenaar van Everton, is erop gebrand om een grote naam aan te stellen na een zéér teleurstellend seizoen. Wat Löw betreft is er van een eventuele overstap naar The Toffess pas sprake ná het EK 2016. Twee jaar geleden won de oefenmeester het WK met die Mannschaft. 

Een andere kandidaat volgens The Daily Mirror: André Villas-Boas. De Portugese trainer ('AVB') vertrekt binnenkort bij Zenit Sint-Petersburg en zou het graag nog eens willen proberen in Engeland. Eerdere avonturen bij Chelsea en Tottenham Hotspur mislukten faliekant. Ook de namen van Mark Hughes (Stoke City), Ronald Koeman (Southampton), Frank de Boer (Ajax) en Eddie Howe (Bournemouth) doen de ronde in Liverpool.