Blijft topschutter Velikonja bij Lierse? De beste keuze maken

Blijft topschutter Velikonja bij Lierse? "De beste keuze maken"

01-05-2016 12:55

Lierse verzekerde zich op de laatste speeldag van de competitie van de top acht in Tweede Klasse. Daardoor komt het volgend seizoen uit in Eerste Klasse B. Of topschutter Etien Velikonja dan nog op het Lisp rondloopt, is nog maar de vraag.

De 27-jarige Sloveen was dit seizoen goed voor maar liefst 25 doelpunten in 28 wedstrijden en was dus een belangrijke schakel in het elftal van de Pallieters. Vorig seizoen kwam hij in de hoogste afdeling amper elf keer in actie, maar scoorde hij toch ook vier doelpunten. Lierse wil de aanvaller graag houden, maar heeft dat niet in eigen handen.

Velikonja is eigendom van Cardiff City, de ploeg van eigenaar Vincent Tan. Die heeft sinds dit seizoen ook KV Kortrijk in handen. Een overgang naar het Guldensporenstadion is dan ook een mogelijkheid. "Lierse blijft verdiend in tweede. We hebben er hard voor gewerkt", stelt Velikonja op Lierse TV. "Het is mijn job om doelpunten te maken. Wat de toekomst brengt, weet ik nog niet. Ik ga rustig de opties bekijken en daarna de beste keuze te maken."