Dit was de voormiddag: gewilde Terry, gekke Castillo en Antwerpse hel

Dit was de voormiddag: gewilde Terry, gekke Castillo en Antwerpse hel

01-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Concurrenten Chelsea willen Terry
John Terry verlaat Chelsea na het seizoen. Hij speelt sinds 1998 voor The Blues, maar de club wil niet verder met zijn kapitein. De toekomst van Terry is voorlopig nog onduidelijk, maar de 35-jarige verdediger heeft geen gebrek aan interesse. Zo zouden concurrenten Chelsea en Manchester City de Engelsman willen oppikken op Stamford Bridge.

Deurne-Noord ontploft na anticlimax
Antwerp greep zaterdagavond naast de zo verhoopte titel in Tweede Klasse. Het bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen Eupen en ziet WS Brussel zo nog over zich springen. Antwerp zal zo volgend seizoen voor het 13e jaar op rij niet in de hoogste afdeling spelen. De fans konden het maar moeilijk verkroppen en zette de boel in en rond het stadion op stelten.

Brugse huurling gaat los na titel
Nicolas Castillo wordt door Club Brugge verhuurd aan Universidad Catolica in zijn thuisland Chili. De aanvaller vindt er opnieuw vlot de weg naar het doel en veroverde zaterdag de titel. Dat werd uitbundig gevierd door de fans en de spelers. Ook Castillo liet zich niet onbetuigd in de feestvreugde.

Verlengt Depoitre dan toch?
Laurent Depoitre leek niet te willen verlengen bij AA Gent. De spits wil zijn sterke seizoen verzilveren met een mooie transfer. Er kwam na de indrukwekkende Champions League-campagne van AA Gent interesse uit Engeland, al werd er nog niets concreet. Na een mindere periode zet hij de deur voor een verlengd verblijf bij Gent opnieuw op een kier.

Manchester United gaat concurrentie aan met Real Madrid
Real Madrid wil voor volgend seizoen een nieuwe topspits in huis halen. Het lijkt zijn pijlen te willen richten op Pierre-Emerick Aubameyang, die bij Borussia Dortund aan de lopende band scoort. De Koninklijke krijgt echter concurrentie uit Engeland. Ook Manchester United wil de Gabonese spits binnenhalen. Aubameyang moet zo'n 90 miljoen euro kosten.