Van Gaal onthult: 'Dat was niet mijn idee, maar ik ben er mee akkoord gegaan'

Van Gaal onthult: 'Dat was niet mijn idee, maar ik ben er mee akkoord gegaan'

01-05-2016 07:26

Louis van Gaal staat zondag met Manchester United voor de uitdaging om het titelfeestje van Leicester City tenminste met één week uit te stellen. Ongeacht de uitkomst op Old Trafford verwacht de Nederlander ook volgend seizoen aan het roer te staan bij The Red Devils.

"Volgend seizoen zien jullie me weer!", wordt Van Gaal geciteerd door De Telegraaf. De ex-bondscoach van het Nederlands elftal voelt zich nog altijd gesteund door de clubleiding, door zijn spelers én door de Amerikaanse eigenaren van Manchester United (de Glazer-familie).

Van Gaal deed bovendien een onthulling. "Ik wilde hier mijn handtekening zetten onder een tweejarig contract. De club wilde mij echter voor drie seizoenen hebben. Dat was niet mijn idee, maar ik ben er uiteindelijk mee akkoord gegaan. Dus volgend jaar ben ik hier ook de trainer", stelt de 65-jarige Nederlander, die weinig kan met de berichten in de media.

"Ik doe hier het werk wat de club mij heeft gevraagd te doen. In de afgelopen zes maanden ben ik volgens de media elke week ontslagen. Nou, ik zit hier nog steeds", aldus Van Gaal, die het niks nieuws onder de zon noemt. "Want ik heb het eigenlijk bij al mijn clubs meegemaakt…"