Zidane heeft goed nieuws na nipte zege: We denken dat ze er klaar voor zijn

Zidane heeft goed nieuws na nipte zege: "We denken dat ze er klaar voor zijn"

30-04-2016 23:59

Gareth Bale lijkt het gemis van Cristiano Ronaldo en Karim Benzema moeiteloos op te vangen bij Real Madrid. De Welshmen maakte zaterdag in het uitduel met Real Sociedad (0-1) alweer zijn negentiende doelpunt in 22 duels.

Trainer Zinedine Zidane was na afloop vol lof over Bale. "Ik ben erg blij voor Gareth, want hij heeft veel pech met blessures gehad dit jaar", zei de Fransman tegen onder meer Sport. "Wanneer hij goed speelt en ik hem zie scoren, maakt dat me blij voor hem en voor het team." Real moest in Baskenland wel lang wachten op de bevrijdende treffer. Pas tien minuten voor tijd scoorde Bale.

"We hebben tot het einde gevochten, geleden en gewerkt tegen een team dat heel goed speelde. Ik ben blij met de werklust", aldus Zidane, die het woensdag met Real opneemt tegen Manchester City in de halve finale van de Champions League. Hij is hoopvol dat hij in de return weer over Cristiano Ronaldo en Karim Benzema kan beschikken. "We denken dat ze er klaar voor zijn."

Het geblesseerde duo baarde opzien door de medische staf van Real over te slaan bij hun revalidatie. Ronaldo liet zich behandelen in een privékliniek, terwijl Benzema contact zocht met Juan Muro, de dokter die door Real in de zomer nog de laan werd uitgestuurd.