Guardiola heeft 'nog steeds een kogel op zak': Ik ben nog niet dood, vrienden

Guardiola heeft 'nog steeds een kogel op zak': "Ik ben nog niet dood, vrienden"

30-04-2016 23:12

Het einde van het tijdperk Pep Guardiola bij Bayern München komt langzaam in zicht. De Spanjaard stevent ondanks het 1-1 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach van zaterdag opnieuw af op de landstitel, maar de Champions League wist hij nog niet te winnen met de Rekordmeister.

Ook dit seizoen verkeert Bayern, na een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Atlético Madrid in de halve finales van het miljoenenbal, in een penibele situatie. Guardiola vindt echter dat Bayern niet te vroeg mag worden afgeschreven. "Ik ben nog niet dood, vrienden. Na deze wedstrijd heeft iedereen mij afgeschoten, maar ik ben nog niet dood hoor", liet hij weten op een persconferentie.

"Er komt nog een wedstrijd aan", doelt de Spaanse succescoach op de return in de Allianz Arena dinsdag. "Daarna mag je me rustig afschieten. Maar ik heb nog steeds een kogel op zak." Guardiola nam ook de tijd om alvast terug te blikken op zijn Duitse avontuur. "In drie jaar is er veel gebeurd. In voetbal bestaat geen perfecte situatie. Niet voor de trainers en niet voor de spelers. De vraag is hoe je daarmee omgaat. Ik heb me aangepast aan een andere cultuur en ik heb hier meer geleerd dan ik kan zeggen."

"Het is me heel goed bevallen", gaat Guardiola verder. "Ik kwam hier dingen tegen die ik niet bij Barcelona had, die nieuw en uitdagend voor me waren. Als je mijn drie jaar hier analyseert en je kijkt naar het succes.. Als je niet elke keer de triple wint, met de Champions League erbij…", besluit de oefenmeester over het hoge verwachtingspatroon in München.