Standard moet winst in Play-Off 2 vergeten na nederlaag

30-04-2016 22:24

Standard is op een zure nederlaag gelopen bij KV Kortrijk. De Rouches leken in het Guldensporenstadion af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar slikte in de slotminuten nog een doelpunt.Kortrijk loopt zo vier punten uit en is groepswinaar.

Standard-trainer Yannick Ferrera gaf voor de wedstrijd nog aan dat zijn ambitie nog steeds de groepswinst was, maar startte opnieuw met een volledig vertimmerd elftal. Hij wijzigde zijn ploegh op liefst zeven plaatsen. De jonge Martin Remacle maakte zo zijn debuut en na amper drie minuten trapte hij al op de paal.

Het niveau van de wedstrijd was ondermaats en grote kansen bleven uit. Een zoutloze 0-0 leek in de maak, todat invaller Sidy Sarr in de 90e minuut een hoekschop staalhard voorbij Standard-doelman Guillaume Hubert buffelde. Het moet zowat zijn eerste balcontact geweest zijn, want hij viel maar na 88' in.

Kortrijk is door de zege zeker van groepswinst in Play-Off 2A. Het telt nu elf punten. Standard is tweede met zeven punten en kan de Kerels dus niet meer bijbenen.