WS Brussel is lachende kampioen na flauwe pot voetbal op Bosuil

30-04-2016 21:54

Antwerp is er niet in geslagd de titel te veroveren. Tegen Eupen geraakte het op eigen veld niet verder dan een flauwe 0-0, na een zwakke partij. White Star Brussel won van Patro Eisden met 3-0 en is zo de kampioen in Tweede Klasse

De toeschouwers op de Bosuil kregen allesbehalve een mooie pot voetbal te zien. Het werd een intense en intensieve wedstrijd, maar het spel lijdde daaronder. Antwerp probeerde de wedstrijd te controleren en Eupen naar achteren te drukken, maar deed dat vooral met lange ballen. Kansen creëerde The Great Old er niet door en het moest opletten voor de snedige counters van Eupen. Aan de rust stond het 0-0.

De tweede helft bracht geen beterschap. De Eupense doelman Babacar Niasse kwam lange tijd niet in actie, terwijl aan de overkant Nicaise Kudimbana af en toe moest ingrijpen. Grote kansen kreeg Eupen evenwel niet meteen.

Antwerp ontwikkelde in de slotfase nog heel wat druk, maar verder dan een goede kopkans voor Cedric Fauré kwam het niet. Het haalde ook opgelucht adem toen Henry Chukwuemeka Onyekuru de beste kans van de wedstrijd verkwanselde. Het bleef 0-0 en Antwerp grijpt daardoor naast de zo verlangde titel. De Antwerp-fans dropen ontgoocheld af.

White Star Brussel wint en is kampioen
Terwijl een kolkende Bosuil knarsetandend naar een zwakke partij kreeg, hadden de weinige fans van WS Brussel meer reden tot juichen. Hun ploeg had het wel lang niet onder de markt tegen Patro Eisden Maasmecheken en beet zijn tanden een uur lang stuk.

Dan achtte Aurelien Joachim zijn moment gekomen en de aanvaller zorgde voor de openingstreffer. Een klein kwartier voor tijd verdubbelde hij de voorsprong. Amadou Diallo legde de 3-0 eindstand vast. WS Brussel mag zich door de zege de nieuwe kampioen in Tweede Klasse noemen. Enkel een licentie staat de club van sterke man John Bico voorlopig in de weg van een avontuur in Eerste Klasse.