Perbet bezorgt Charleroi in allerlaatste minuut nog een punt tegen Lokeren

30-04-2016 19:54

Charleroi heeft in de allerlaatste minuut toch nog een punt gepakt tegen Lokeren. De thuisploeg kwam vroeg op een 0-2 achterstand door twee goals van Hamdi Harbaoui, maar topschutter Jérémy Perbet voorkwam toch nog een nederlaag. De Zebra's blijven zo leider in Groep B van Play-Off 2.

Lokeren begon furieus aan de topper. Hamdi Harbaoui zette de gasten al na zes minuten op voorsprong. De Tunesische spits schudde Dorian Dessoleil van zich af en rondde beheerst af. Twee minuten later schoot Harbaoui weer kalm raak. De reactie van Charleroi liet niet lang op zich wachten. Jeremy Perbet was na twaalf minuten attent na een fout van doelman Davino Verhulst. Het was al zijn achttiende van het seizoen. Perbet bracht de stand vlak voor het halfuur bijna weer in evenwicht, maar de topschutter raakte de buitenkant van de paal met zijn kopbal.

Charleroi kwam na de pauze goed uit de kleedkamer. De Zebra’s hadden echter opnieuw pech. Amara Baby kopte de bal ditmaal op de deklat. Charleroi bleef de beter ploeg en was enkele keren dichtbij de 2-2. Verhulst redde op een schot van Francis N’Ganga, terwijl invaller David Pollet rakelings naast kopte.

Lokeren dacht de drie punten binnen te hebben, maar in de allerlaatste minuut ging het toch nog mis. De bal kwam na een gekraakt schot voor de voeten van Perbet en de topschutter bleef koelbloedig. Charleroi en Lokeren blijven met acht punten samen aan kop staan.