'Absurd aanbod uit China voor PSG-ster: 105 miljoen euro in drie seizoenen'

'Absurd aanbod uit China voor PSG-ster: 105 miljoen euro in drie seizoenen'

30-04-2016 11:45

Juventus wil volgens Italiaanse media een poging gaan wagen om Edinson Cavani los te weken bij Paris Saint-Germain, maar de kampioen van de Serie A krijgt mogelijk serieuze concurrentie uit China. Cavani zou in het Verre Oosten duizelingwekkende bedragen kunnen verdienen. 

Tuttosport meldt zaterdag dat een niet bij naam genoemde Chinese club de 29-jarige Uruguayaan een bizar voorstel heeft gedaan. De komende drie seizoenen zou de spits liefst 35 miljoen euro per jaar (!) kunnen incasseren in de Chinese Super League. 

Tegen dergelijke bedragen zou zelfs het kapitaalkrachtige Juventus niet opgewassen zijn. Naast De Oude Dame hebben overigens ook diverse Engelse clubs belangstelling voor Cavani, die in 2013 voor ongeveer zestig miljoen euro door PSG werd overgenomen van SSC Napoli. Voorheen speelde de goalgetter ook voor Palermo. 

Gevraagd naar zijn toekomstplannen blijft de international schimmig. "Ik heb nog een contract bij PSG. Maar het is voetbal, je weet het nooit. Ik heb niet alles in eigen hand."