Brandhout gemaakt van Anderlecht: Club en Gent zijn veel moderner

Brandhout gemaakt van Anderlecht: "Club en Gent zijn veel moderner"

30-04-2016 10:45
1

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Niet alleen wil het op sportief vlak niet lukken. Ook extra-sportief lijkt de club op de dool. Geert De Vlieger en Marc Degryse zien dat andere clubs aan een inhaalbeweging zijn begonnen. 

Het verlies tegen KV Oostende en het gedrag van sommige supporters deden Roger Vanden Stock met het schaamrood op de wangen afdruipen. Dat vinden Degryse en De Vlieger erg. "Laat ons eerlijk zijn: Anderlecht is allang geen trendsetter meer in België. Ze zijn niet meer vernieuwend, ze geven niet langer het goede voorbeeld. Club en Gent zijn veel moderner", aldus Degryse in Het Laatste Nieuws

"De competitiehervorming, die maakt dat je alles uit de reguliere competitie kunt relativeren, laat een bestuur toe om meer te tolereren. Ik denk dat Anderlecht in een normale competitie zonder Play-Offs in de afgelopen twee jaar veel grotere crisissen zou hebben beleefd", gaat De Vlieger verder.

"Ik heb Van Holsbeeck op een bepaald moment horen zeggen: 'De achterstand mag geen twaalf punten worden'. En negen punten wél of zo - hallo?", voegt een verontwaardigde Degryse er nog aan toe.