Mezelf op bepaalde momenten geforceerd door met inspuitingen te spelen

"Mezelf op bepaalde momenten geforceerd door met inspuitingen te spelen"

30-04-2016 09:44

Laurent Depoitre speelde op de vorige speeldag weer een cruciale rol voor AA Gent. Hij scoorde en lokte een strafschop uit. De Belgische international lijkt weer helemaal terug. 

Depoitre heeft door blessures een erg zwarte periode achter de rug. "Ik heb mezelf op bepaalde momenten geforceerd door met inspuitingen te spelen, en nu heb ik daar spijt van. Die blessures speelden niet alleen fysiek een rol, ze wogen ook mentaal. Want je vraagt je een hele week af of je in het weekend wel fit zult zijn. Je doet er dan alles aan om te spelen, maar uiteindelijk moet je vaststellen dat je minder goed bent dan je had gewild."

In Het Nieuwsblad blikt Depoitre terug over zijn 'drooglegging'. "Dat ik twee maanden niet gescoord heb, dat is toch om te lachen? Ik heb in die periode drie matchen gespeeld! Ik heb 2,5 matchen niet gescoord. En zelfs al is het een tijd minder geweest, zowel individueel als collectief, mijn statistieken sinds Nieuwjaar zijn niet slecht. Het was vooral zaak om me weer goed in mijn vel te voelen."