'Chelsea neemt opvallend besluit en wil verder met tegenvallende huurling'

'Chelsea neemt opvallend besluit en wil verder met tegenvallende huurling'

29-04-2016 20:33

Tegen de verwachting in, gaat Chelsea Alexandre Pato definitief overnemen van het Braziliaanse Corinthians. Dat meldt Sky Sports. Het zou een opvallend besluit zijn, want de spits maakt geen indruk op Stamford Bridge.

Antionio Conte, vanaf volgend seizoen manager bij Chelsea, is heeft Pato hoog zitten. De Braziliaan werd in januari op huurbasis overgenomen van Corinthians, de 26-jarige spits kwam nog maar twee keer in actie voor The Blues. Vanaf de penaltystip was Pato een keer trefzeker.

Corinthians ziet Pato graag terugkeren, maar moet afwachten wat Chelsea doet. De Engelsen hebben in de huurovereenkomst een optie waarmee ze de speler definitief vast kunnen leggen."Als Chelsea hem niet wil, en niet voor een transfer betaalt, dan komt hij terug naar Corinthians. Wanneer dat gebeurt, zal Pato voor ons van waarde zijn", zei Corinthians-baas Roberto de Andrade al.

Pato maakte de meeste furore bij AC Milan, waarin hij 63 keer scoorde in 150 wedstrijden voor de gevallen Italiaanse topclub. In 2011 werd Pato met Milan kampioen van Italië.