Voormalige medische staf Rode Duivels roemt Leekens: Hij wou moderniseren

Voormalige medische staf Rode Duivels roemt Leekens: "Hij wou moderniseren"

29-04-2016 17:22

Georges Leekens roemt vaak zijn rol als bondscoach bij de Rode Duivels. Het levert de trainer meer hoongelach dan lof op. Kinesitherapeut Lieven Maesschalck en osteopaat Frédéric Van Burm gaan tegen de stroom in en benadrukken het belang van Leekens.

"De band met de nationale ploeg is gegroeid onder Georges Leekens", legt Maesschalck uit in Het Laatste Nieuws. "Die wou als bondscoach de medische staf moderniseren." Maesschalck haalde er later masseurs bij, een podoloog, een voedingsdeskundige en dus ook osteopaat Van Burm. Beiden braken later met de nationale ploeg, maar blijven een goede bank hebben met veel spelers.

"Ik kwam bij de nationale ploeg in een progressieve sfeer terecht. Men stond open voor een filosofie die de atleet in zijn geheel bekijkt en ik kon een check-up doen van de spelers. Ik bekeek een aantal systemen die prioritair zijn voor blessurepreventie, maar die nog nooit geanalyseerd werden. Zoals de organen, het immuunsysteem, de darmen, het bewegingsapparaat in zijn geheel", geeft Van Burm meer duiding bij het huidige professionalisme.