Anderlecht beging grote fout in transferperiode: Hij is geen rechtsback

Anderlecht beging grote fout in transferperiode: "Hij is geen rechtsback"

29-04-2016 15:51
1

RSC Anderlecht nam in de wintertransferperiode afscheid van Guillaume Gillet. Daarmee nam het ook afscheid van de enige rechtsachter in de kern. Alhoewel Gillet net zoals Andy Najar liever hoger speelde. Paars-wit zocht naar een oplossing en dacht die in Brazilië gevonden te hebben. Rafael Galhardo werd gehaald. Maar dat bleek tot dusver een mislukking.

De Braziliaan verkommert momenteel op de bank van Anderlecht. Al haalt hij zelfs de bank vrijwel nooit. Galhardo speelde amper voor de Brusselaars. Herman Van Holsbeeck verkondigde bij zijn aanstelling nochtans dat Anderlecht "de beste rechtsback van Brazilië heeft gehaald." Daar gaat Besnik Hasi niet mee akkoord.

"Galhardo op de rechtsback? Eerlijk: dat is geen rechtsback. Eerder een middenvelder die in Brazilië als rechtsback speelde", verklaarde hij tegenover Het Nieuwsblad. Volgens geruchten heeft Galhardo ook al heimwee naar zijn thuisland. "Heimwee? Niet zozeer, maar heeft wel een aanpassingsperiode nodig." Door de blessure van Andy Najar moet Hasi nu noodgedwongen Stéphane Badji op de rechtsachter zetten.