KBVB reageert op heisa in Tweede Klasse: Iedereen wordt gehoord

KBVB reageert op heisa in Tweede Klasse: "Iedereen wordt gehoord"

29-04-2016 15:07

De Belgische Voetbalbond (KBVB) bleef lang stil rond de commotie in Tweede Klasse. Vrijdagmiddag heeft het dan toch voor het eerst gereageerd. De KBVB wil snel een oplossing vinden.

Eén ploeg van het trio White Star, Eupen of Antwerp kroont zich zondag tot kampioen in Tweede Klasse. Maar door de lopende dossiers zal het nog even wachten worden vooraleer er zekerheid is. De KBVB reageert op de zaak. "Terwijl het kampioenschap dit weekend aan zijn laatste speeldag toe is, blijft de eindrangschikking onderhevig aan meerdere geschillen die door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) moeten worden beslecht", klinkt het op Sporza.

"De afgelopen dagen is er in de pers veel verschenen, maar de officiële rangschikking van de Proximus League werd nooit gewijzigd. Door het beroep tegen de beslissing van de Geschillencommissie, is deze beslissing nog niet definitief. Zolang er geen definitieve beslissing is, past de KBVB de rangschikking niet aan."

"Het BAS zal op 2 mei het beroep van White Star onderzoeken tegen de beslissing van de Licentiecommissie die de club de licentie voor Eerste Klasse weigerde. Het BAS heeft ook het arbitraal college aangesteld dat de bezwaren van Eupen en Seraing zal onderzoeken. Alle partijen in dat dossier worden op 11 mei gehoord."