Argentijnse succescoach wil verder door met zijn clubje Belgen

Argentijnse succescoach wil verder door met zijn clubje Belgen

29-04-2016 14:57

Mauricio Pochettino blijft aan bij Tottenham Hotspur. De Argentijnse succescoach heeft dat vrijdagmiddag bevestigd op een persconferentie op White Hart Lane.

Pochettino viert dit seizoen grote, onverwachte successen in de Premier League, met de tweede plek als voorlopig resultaat. Na het gelijkspel tegen West Bromwich Albion van afgelopen week (1-1) lijkt de landstitel echter uit het zicht. Koploper Leicester City staat met nog drie wedstrijden te gaan op zeven punten.

Toch konden de supporters van Tottenham zich haast geen beter seizoen wensen. Pochettino wordt gezien als de katalysator achter het succes. Vrijdag laat hij weten dat zijn Spurs-contract binnenkort wordt opengebroken en verlengd tot de zomer van 2021. Daarover ligt een mondeling akkoord.

Met die mededeling draait hij ook geruchten over een mogelijk vertrek bij Tottenham de nek om. De laatste maanden werd Pochettino meermaals in verband gebracht met een overstap naar Chelsea, terwijl hij deze week nog een wit voetje haalde bij de leiding van Paris Saint-Germain. Pochettino werkte eerder bij Espanyol en Southampton.