'Anderlecht denkt aan Afrikaanse vleugelspits uit Italiaanse Tweede Klasse'

'Anderlecht denkt aan Afrikaanse vleugelspits uit Italiaanse Tweede Klasse'

29-04-2016 14:55

RSC Anderlecht ziet in de zomertransferperiode meer dan waarschijnlijk een pak spelers vertrekken. Frank Acheampong en Dennis Praet lijken te rekenen op een transfer. Er zal dus heel wat geld in de portefeuille komen. Paars-wit wil dat geld investeren in vleugelspits Carlos Embalo.

Volgens de Italiaanse journalist Alfredo Pedulla, die eerder vorig jaar Aleksander Mitrovic voor het eerst in verband bracht met Newcastle, denkt paars-wit aan Embalo. De vleugelaanvaller komt momenteel in de Serie B uit voor de Italiaanse tweedeklasser Brescia, dat hem huurt van Palermo.

Bij Brescia is Embalo één van de grote sterkhouders geworden. Embalo scoorde er vier keer in 38 wedstrijden en was goed voor tien assists. Hij maakte zodanig veel indruk dat ook Fiorentina en Juventus aan de vleugelaanvaller denken. Daarnaast zou er ook interesse zijn uit Engeland en Duitsland voor de man uit Guinee-Bissau.

Het is niet de eerste keer dat Anderlecht in verband gebracht wordt met Embalo. De Brusselaars toonden in de wintertransferperiode al interesse. Tot een transfer kwam het echter niet. Mogelijk komt daar in de zomermaanden verandering in. Embalo kwam in het verleden ook al uit voor Lecce, Carpi en het Portugese Chaves.