Bico wordt kwaad op Nederlandse reporter: Wie heeft je dat verteld?

Bico wordt kwaad op Nederlandse reporter: "Wie heeft je dat verteld?"

29-04-2016 13:15

Tweedeklasser White Star Brussel is eigendom van een investeringsfirma uit Qatar, maar bestaat die firma wel? Over het algemeen wordt aangenomen dat coach en technisch directeur John Bico de echte eigenaar is, maar dat mag je niet tegen hem zeggen.

Een Nederlandse reporter van de Nos is daar op een vervelende manier achtergekomen. Hij wilde weten of het wel gezond was dat dezelfde persoon coach, technisch directeur en eigenaar van een club is. "Eigenaar? Wie heeft u dat verteld", luidde de korte maar krachtige reactie van Bico. Meteen het einde van het interview met Bico, die ook enkel in het Frans geïnterviewd wilde worden. We willen graag even herhalen dat het om een Nederlandse reporter ging.

Dan maar gaan praten met Michel Eylenbosch, de zogeheten Operations Manager van White Star. Die maakte ook geen verpletterende indruk. "Ja 4-4-2 is een gemakkelijke mogelijkheid, maar hij heeft ook al 3-5-3 (!) gespeeld. Alles hangt een beetje af van het spel". Veel sterke citaten hebben de Nederlanders niet kunnen oppikken bij White Star, maar het bizarre sfeertje wordt wel mooi weergegeven.

De volledige reportage kan u hier bekijken.