Canesin is beledigingen kotsbeu: Rot toch op, idioot

Canesin is beledigingen kotsbeu: "Rot toch op, idioot"

29-04-2016 13:00

Fernando Canesin is één van de beste creatieve spelers bij KV Oostende, en dat heeft ook zijn nadelen. De Braziliaan wordt naar eigen zeggen stevig geschopt, en vindt zijn reputatie van schwalbekoning dan ook overdreven.

De verdedigers van de tegenpartij proberen Canesin zo veel mogelijk uit zijn tent te lokken. Ze schuwen daarbij de grove middelen niet. "Ze zouden eens moeten weten hoe ik beledigd word als ik val. Sta recht, komediant is echt het enige dat geschikt is voor publicatie. Ja, soms roep ik dan iets terug als: rot toch op, idioot. Maar ik blijf wel beleefd en zeg nooit iets over hun moeder of zuster, zoals ik weleens te horen krijg", zegt Canesin in Het Nieuwsblad.

Canesin is duidelijk: hij laat zich niet vallen, maar wordt ten val gebracht. "Mijn zogezegde reputatie van schwalbe­koning is echt niet terecht. De meeste verdedigers zijn groter dan ik. Op volle snelheid moet je dan maar even geraakt worden door zo'n beer en je gaat onderuit. Ja, soms moet je dan doorrollen om jezelf niet te blesseren. Dat is heus niet voor de show en ik zweer het je: na zowat elke match zijn mijn schoenen kapotgetrapt. Vaak moet ik dan jonge fans, aan wie ik mijn schoenen beloofde als cadeautje, teleurstellen."