Gillet geeft transferadvies: Hij blijft een speler voor Anderlecht

Gillet geeft transferadvies: "Hij blijft een speler voor Anderlecht"

29-04-2016 11:00
1

Guillaume Gillet vertrok deze winter bij Anderlecht, maar hij draagt zijn ex-club nog altijd een warm hart toe. Hij geeft Anderlecht dan ook een duidelijk raad: haal deze zomer Mbark Boussoufa terug.

Boussoufa speelt momenteel bij AA Gent, maar enkel op huurbasis. Anderlecht zou hem dus makkelijk kunnen afsnoepen, en volgens Gillet zou dat al veel problemen kunnen oplossen. "Hij is een grote persoonlijkheid. Zowel op als naast het veld. Van al die jaren dat ik bij Anderlecht gespeeld heb, staat Bous in mijn top 3 van beste spelers. Fenomenaal hoe hij tegen een bal kan trappen", laat hij optekenen in Het Laatste Nieuws.

Anderlecht had hem vorige zomer al kunnen halen, maar dat liep op het laatste moment fout. Gillet vindt dat Herman Van Holsbeeck opnieuw moet proberen. "Natuurlijk hadden we hem graag zien terugkeren naar Anderlecht. Ik hoopte erop, want met 'Bous' haalden we onze beste resultaten. Hij was zeker een versterking geweest. Maar het is nog niet te laat, hé. 'Bous' mag dan al wat ouder zijn, hij blijft een speler voor Anderlecht. Met zijn techniek, vista en ervaring... Er wachten hem nog enkele mooie jaren."