Jonge Standard-doelman is ambitieus: Kans in Eerste Klasse grijpen

Jonge Standard-doelman is ambitieus: "Kans in Eerste Klasse grijpen"

28-04-2016 17:19

Standard Luik neemt na het seizoen afscheid van Victor Valdes. De Spanjaard werd in januari met veel tromgeroffel binnengehaald op Sclessin, maar kon niet overtuigen. Bij de Luikenaars staan twee jonge talenten te trappelen voor een plek onder de lat.

Eerst en vooral is er Guillaume Hubert, die eerste doelman was voor de komst van Valdes. Het bestuur van Standard liet al verstaan de goalie volgend seizoen voluit zijn kans te geven en gaat dus niet op zoek naar een nieuwe eerste doelman. Er is binnen de eigen rangen wel iemand die Hubert het vuur aan de schenen wil leggen: Lucas Pirard.

De 21-jarige goalie speelt dit seizoen op huurbasis bij Lommel United, maar mikt hoger naar volgend seizoen toe. "Ik wil graag terugkeren en mijn kwaliteiten tonen. Een rol als tweede doelman is niets voor mij, maar het is geen excuus om dan te vertrekken", aldus Pirard in La Dernière Heure.

"Als ik derde doelman zou worden, dan is het beter om een andere club te zoeken. Lommel wordt het dan niet, want ik wil in Eerste Klasse mijn kans grijpen", is hij duidelijk.