Ruwe diamand Standard staat geboekstaafd als groot talent en mag niet weg

Ruwe diamand Standard staat geboekstaafd als groot talent en mag niet weg

27-04-2016 18:22

Standard speelt Play-Off 2 en dan mag er al eens geëxperimenteerd worden. Veel jonge wolven worden voor de leeuwen gegooid, en sommigen brengen het er meer dan behoorlijk van af. Zo loopt er op Sclessin ene Ryan Mmaee rond, van wie kenners zeggen dat het een grote zal worden.

Ryan Mmaee , ruwe diamand nummer één bij Standard. Er wordt hem een grote toekomst voorspeld, de interesse van andere clubs was er vrijwel meteen. "Toc is het beter dat hij blijft”, zegt U21-trainer Patrick Van Kets in Sport/Voetbalmagazine. “Als hij een goede voorbereiding afwerkt, is hij capabel om een plaats in het elftal af te dwingen. Ik zeg niet dat hij alle wedstrijden zal spelen, maar hij zal meer speelminuten vergaren dan dit seizoen.”

Maar voetbal is een onvoorspelbare sport. Sommige factoren heb je als voetballer niet in de hand, beslissingen worden soms van bovenaf genomen. "Alles hangt ook af van de visie van de club. Als ze verschillende aanvallers zouden kopen, dan wordt het moeilijk. Op zijn leeftijd is het belangrijk dat hij alle weken wedstrijden speelt, zelfs bij de U21. Het is wel duidelijk dat hij klaar is voor meer”, zegt Cristophe Dessy, hoofd van het Luikse opleidingscentrum.