Chadli koos ondanks grote invloed van Marokkaanse vader toch voor België

Chadli koos ondanks grote invloed van Marokkaanse vader toch voor België

27-04-2016 13:30

Nacer Chadli is al jaren een belangrijk onderdeel van de Belgische nationale ploeg. Het had echter niet veel gescheeld of hij speelde voor Marokko. De flankaanvaller kon ook voor het Noord-Afrikaans land uitkomen. Na lang twijfelen, koos hij toch voor België.

Louis Van Lis, correspondent van JS Thier-à-Liège, de jeugdclub van Chadli, verklaart de onzekere periode waarin Chadli zich bevond. "Chadli's vader wou maar één ding, en dat was zijn zoon zien spelen voor het nationale elftal van Marokko", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

"Vooral nadat zijn vader na de scheiding terugkeerde naar de roots, werd de zoon met nog meer twijfels opgezadeld. Zijn goede vriend Mehdi Carcela zat in dezelfde problemen, maar hij koos uiteindelijk voor Marokko. Iets wat sommige familieleden hem nooit vergeven hebben, ze zagen het als verraad."

Moeder versus vader
Chadli zat in een tweestrijd. Zijn moeder wou namelijk iets anders. "Chadli's moeder neigde heel hard naar België. Zij heeft uiteindelijk haar zoon over de streep getrokken om voor de Rode Duivels te kiezen."

"'Hij kreeg een heleboel telefoontjes uit Marokko, hij werd waanzinnig onder druk gezet', aldus moeder Chadli. 'Ik zag dat de Afrikanen de gewoonte hadden om beloftes te maken en die niet te houden. Ik zag veel meer mogelijkheden voor hem in de Belgische ploeg. Nacer heeft een oproep aanvaard van Erik Gerets, die bondscoach was van Marokko, dat bewijst wel dat hij in tweestrijd was.'"