Albert roemt Brugse sterkhouder: Qua mentaliteit geef ik hem 10 op 10

Albert roemt Brugse sterkhouder: "Qua mentaliteit geef ik hem 10 op 10"

26-04-2016 17:24

Bjorn Engels toonde vooral tijdens zijn afwezigheid hoe onmisbaar hij is voor Club Brugge. De verdediger is een van de cruciale spelers in het systeem van Michel Preud'homme. Philippe Albert analyseert in Het Laatste Nieuws de jonge verdediger.

"Mentaliteit is zijn sterkste punt. Ik moet zelfs niet twijfelen om hem 10 op 10 te geven. Engels belichaamt perfect de Brugse mentaliteit, de 'No Sweat, No Glory'. Hij denkt altijd aan het collectief. Ik zet hem bij Jan Ceulemans, Franky Van der Elst, Timmy Simons en co. wat beleving betreft", begint Albert enthousiast.

Sterker worden
Albert roemt ook de kopbalsterkte en duelkracht van de jonge Engels. "Hij wint zowat alle kopduels die hij aangaat. Dat heeft te maken met een goede detente, een goede timing en een sterk lichaam. Dat weet hij en daar maakt hij ook enorm goed gebruik van", legt hij uit. "Engels gaat er stevig in, maar nooit gemeen. Hij is hard, maar correct. Voor zijn leeftijd staat hij echt al stevig op zijn benen. En hoe ouder je wordt, hoe sterker je wordt."

De voormalige international heeft ook toekomstadvies voor Bjorn Engels. "Fysiek zit het bij hem echt goed, maar toch zou ik het voor hem nog te vroeg vinden om nu al naar de Premier League te trekken. Niet dat hij niet zou meekunnen, maar het is beter om te wachten tot hij volgroeid is. Binnen twee, drie jaar zal hij Club Brugge ontgroeid zijn en binnen vier, vijf jaar zal hij zo goed zijn dat ik hem Vincent Kompany Kompany zie opvolgen."