Fans zijn boos: Wij verwachten dat de clubleiding van KRC Genk ons steunt

Fans zijn boos: "Wij verwachten dat de clubleiding van KRC Genk ons steunt"

25-04-2016 08:17

Bij KRC Genk kregen de voorbije weken heel wat supporters een stadionverbod. Dat zint verschillende supportersgroepen (zoals Ultras, Drughi, Genkies, Geneche en Casual Firm) niet. Samen schreven ze daarom een open brief. Die kunt u hieronder lezen.

Beste supporter,

20 leden van verschillende sfeergroepen hebben de voorbije weken voor futiele zaken stadionverboden gekregen over verschillende wedstrijden heen. Hierdoor is het mogelijk dat wij protestmaatregelen zullen nemen. Dit kan ook een significante invloed hebben op de sfeer. Wij willen hier in geen geval de spelers noch de technische staf tekort doen, maar vragen wel om jullie begrip en vooral steun.

Wij gingen er van uit dat de Belgische justitie in het huidige maatschappelijke klimaat wel andere zaken te doen had dan voetbalsupporters te straffen. Echter toont de realiteit een ander beeld. Criminelen kunnen in niet nader genoemde wijken van niet nader genoemde steden wekenlang zorgeloos hun ding doen. Een voetbalsupporter die met zijn arm over een hek komt, wordt bestraft. Als de steden even obsessief beveiligd en gecontroleerd werden als de stadions, lag er nu geen bloementapijt voor de Beurs in Brussel.

Wat willen wij hiermee bereiken? Wij hopen ten eerste op jullie begrip, verwachten dat de clubleiding van KRC Genk ons steunt en als club een eendrachtig signaal naar buiten stuurt aangaande haar fanatieke aanhang. Door middel van een continue dialoog met zowel de club als de veiligheid kunnen we het aantal futiele stadionverboden drastisch verminderen, gaan de oogkleppen af en wordt de beste sfeer van België niet in het gedrang gebracht. Zoniet kan deze golf van optimisme weer heel snel breken.