Topschutter Perbet schiet Charleroi naar ruime winst tegen Malinwa

23-04-2016 22:12

Charleroi heeft op eigen veld een ruime zege geboekt tegen KV Mechelen. Jérémy Perbet leidde de Zebra's naar een knappe 4-0 zege tegen Malinwa. Daardoor doet het weer volop mee voor groepwinst in zijn poule.

Aan de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na 45 minuten keken de bezoekers tegen een achterstand van drie doelpunten aan. De eerste 22 minuten hield KV Mechelen nog stand, maar een kleine dertien minuten later haalde doelman Jean-François Gillet voor de derde keer de bal uit zijn netten. Achtereenvolgens Sotirios Nini (op strafschop), Jérémy Perbet en Amara Baby konden de doelman verschalken.

Ondertussen had spits Nicolas Verdier eigenlijk de douches moeten opzoeken na een aanslag op Dieumerci Ndongala, maar de Franse spits kreeg slechts geel. In de tweede helft consolideerde Charleroi zijn voorsprong. Tien minuten voor tijd zette opnieuw Perbet de eindcijfers op het bord met zijn zeventiende van het seizoen. Dat zijn er evenveel als Mbaye Leye en Sofiane Hanni.

De Algerijn speelde een zwakke match en kwam niet in het stuk voor. Twintig minuten voor tijd werd hij uit zijn lijden verlost door Dalibor Veselinovic. Door de zege komt Charleroi naast Lokeren aan de leiding van groep 2B met zeven punten. KV Mechelen is derde met zes punten, STVV sluit de rij met twee schamele puntjes.