Depoitre wil eindelijk terug uitblinken: Het liep een stuk vlotter

Depoitre wil eindelijk terug uitblinken: "Het liep een stuk vlotter"

23-04-2016 14:56

Na een wedstrijd afwezigheid was Laurent Depoitre er donderdag tegen Anderlecht (1-1) opnieuw bij. De spits zit de laatste weken in een serieuze vormdip. Dat leverde hem al heel wat kritiek op. Maar hij voelt nu al een duidelijk verschil met de voorbije weken.

Tegen Anderlecht speelde Depoitre nog eens een goede partij. "Hoe dat komt? Na Nieuwjaar was ik vijf weken buiten strijd. Ik miste de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en trainde individueel tijdens de interlandbreak. Daardoor miste ik wat wedstrijdritme. Donderdag liep het een stuk vlotter – ook collectief was dat het geval", zegt hij.

Volgens hem verdiende Gent meer dan een gelijkspel tegen paars-wit (1-1). "Anderlecht heeft amper kansen gecreëerd. (zucht) En dan scoren ze op een slechte getrapte corner die twee keer afwijkt. Als er één team had moeten winnen, waren wij het", klinkt het op de officiële website van Gent

AA Gent treft zondag ploeg in vorm Genk. "Het wordt geen gemakkelijke opdracht. Genk loopt momenteel over van vertrouwen na hun knappe zege tegen Club. Maar we hebben daar gewonnen in de reguliere competitie, dus waarom zou het ons niet lukken in de Play-Offs?", besluit hij.