Ceulemans geeft raad aan Preud'homme: Laat je spitsen staan

Ceulemans geeft raad aan Preud'homme: "Laat je spitsen staan"

22-04-2016 11:43

Club Brugge lijkt bij zijn 0 op 6 tegen Anderlecht en Genk een scoringsprobleem te hebben opgelopen. Ex-speler en ex-trainer Jan Ceulemans legt in Het Laatste Nieuws uit hoe dat volgens hem komt.

"Dat komt ervan als je te veel wisselt", verklaart Ceulemans. "De ene dag speel je wel, de andere niet. Dat knaagt bij aanvallers. Een voetballer moet vertrouwen voelen. Als je bij een mindere match meteen naar de bank vliegt, dan uit zich dat in het spel. Bij Club twijfelen de spitsen. En dat zie je aan hun prestaties."

"In de reguliere competitie kan het zeker geen kwaad om je spitsen af en toe op de bank te zetten. Spelers accepteren het dan ook makkelijker als ze naast de ploeg belanden, maar nu spelen ze voor de knikkers. Da's een andere situatie - iederéén wil erbij zijn in de beslissende wedstrijden. Voor voetballers weegt die mentale onzekerheid dan ook enorm zwaar", gaat hij verder. "Wat ik Preud'homme als raad zou geven: laat je aanvallers vanaf nu gewoon staan. Ook al loopt het momenteel iets minder."

De voormalige meervoudige Gouden Schoen heeft ook een idee wie die spits dan wel moet zijn. "Ik blijf hopen op een Brugse titel, want het blijft toch een beetje mijn club. Ik geloof er nog in, op voorwaarde dat ze nu winnen van Zulte Waregem en Genk. En op voorwaarde dat Jelle Vossen de vaste spits is", lacht hij.