Ontdekkers Ndidi sparen lof niet: Hij stak er echt bovenuit

Ontdekkers Ndidi sparen lof niet: "Hij stak er echt bovenuit"

22-04-2016 11:09

Wilfred Ndidi werkte zich met zijn wereldgoal tegen Club Brugge op van stille kracht op het middenveld tot uitblinker. Zijn ontdekkers sparen hun lof voor de 19-jarige Nigeriaan dan ook niet in Het Laatste Nieuws.

"Een lange slungel, maar wel eentje die me meteen was opgevallen", blikt hoofdscout Roland Janssens terug. Het is hij die hem voor het eerst opmerkte in Nigeria. "Voor de finale speelde hij met zijn academie nog een wedstrijd tegen een eersteklasser uit Lagos. De rust aan de bal die hij uitstraalde was atypisch voor een Afrikaanse speler op zo'n jonge leeftijd. Hij was nog maar 16, maar daar stond iemand."

Hij mocht naar België komen en testen bij Domenico Olivieri, trainer van de Genkse beloftes. "Voor testers zijn de selectiecriteria bijzonder streng. Buitenlanders moeten beter zijn dan wat er in onze eigen jeugd rondloopt, anders maken ze geen kans. Ndidi stak er echt bovenuit, hij had uitzonderlijke kwaliteiten. Een enorme sprongkracht, een geweldig loopvermogen en met zijn lange benen zat hij werkelijk overal tussen", vertelt Oliviera enthousiast.