Mannaert: “Nog vier keer winnen en twee keer gelijkspelen en we zijn kampioen”

Mannaert: “Nog vier keer winnen en twee keer gelijkspelen en we zijn kampioen”

21-04-2016 17:21
2

Club Brugge heeft er geen al te beste week opzitten. Twee matchen gespeeld, virtuele voorsprong van acht punten zien smelten al sneeuw voor de zon. Toch is CEO Vincent Mannaert allerminst in paniek na de nul op zes tegen Anderlecht en Genk.

"We willen nog steeds twintig op dertig halen om kampioen te spelen", reageert Mannaert in Het Nieuwsblad. "In ons plan zijn zes winstmatchen, twee gelijke spelen en twee verliesbeurten ingerekend. Die nederlagen hebben we nu gehad. Toch zijn we nog nergens weggespeeld."

Zaterdag kunnen de mannen van Michel Preud'homme wel maar best winnen tegen Zulte Waregem, willen ze hun titelkansen gaaf houden. "Als we de drie punten pakken, kunnen we de heenronde met negen op vijftien afsluiten. In de komende zes wedstrijden moeten we minstens vier keer winnen."

Mannaert ziet vooral mogelijkheden in de tweede fase van de Play-Offs. "In de terugronde spelen we dan drie keer thuis. Daar moeten we het verschil maken om aan het puntenaantal te komen dat we nodig hebben om de titel binnen te halen. Normaal recupereren we zaterdag Refaelov en ook Engels."