Club-icoon neemt het op voor Vossen: 'Zijn cijfers spreken toch voor zich?'

Club-icoon neemt het op voor Vossen: 'Zijn cijfers spreken toch voor zich?'

20-04-2016 09:10
1

Jelle Vossen trekt woensdag met Club Brugge terug naar Genk. De spits keert terug naar zijn ex-club. De spits maakte al een pak belangrijke doelpunten voor Blauw-Zwart, maar is toch pas de tweede keuze van Michel Preud'homme. Jan Ceulemans neemt het op voor de aanvaller.

"Zijn cijfers spreken voor zich, ­zeker? Ik denk dat Vossen niet veel beter kon presteren dan hetgeen hij tot dusver al getoond heeft. Elf competitietreffers in zeventien basisplaatsen, dan zit je wat scorend vermogen betreft wel goed", zegt Ceulemans in Het Nieuwsblad.

"Vossen doet wat er van een spits gevraagd wordt: scoren. Hij ontgoochelt in principe bijna nooit, dus ik vraag me wel af hoe het komt dat hij zo weinig mag spelen. Het is niet zo dat hij zich nog moet bewijzen. Als je ­Vossen haalt, dan moet je hem laten renderen. Hij is toch een gewezen international, hè."

Preud'homme kiest echter voor een 4-3-3-formatie met Diaby diep in de spits. "Ik begrijp dat het moeilijk is om hem samen te laten spelen met Diaby, maar zijn lastige profiel zou geen excuus mogen zijn om hem niet te brengen", besluit Ceulemans.