Titelstrijd in Tweede Klasse dreigt op fiasco uit te draaien

Titelstrijd in Tweede Klasse dreigt op fiasco uit te draaien

19-04-2016 08:06

Antwerp staat er na de zege van afgelopen weekend (2-0 tegen Coxyde) goed voor in de Tweede Klasse. Twee speeldagen voor het eind heeft het een bonus van drie punten op eerste achtervolger Eupen. Zondag moet The Great Old in principe op bezoek bij Union St.-Gillis, maar Antwerp lijkt op een forfaitzege af te stevenen.

Union heeft namelijk nog steeds geen stadion gevonden waar het terecht kan. In het eigen Stade Joseph Mariën mag het de Antwerpenaren op politiebevel niet ontvangen. De veiligheid kan niet gegarandeerd worden, net als in Molenbeek, Tubeke en Anderlecht. Maandag stelde Roland Duchâtelet voor de wedstrijd op Stayen te laten plaatsvinden, maar ook daar stuitte het op verzet van de politie en de burgemeester.

"De politie vreest dat er tot 10.000 Antwerp-fans naar Union zullen afzakken", zegt Union-directeur Jean-Marie Philips in Het Laatste Nieuws. "Vandaag gaan we nog samenzitten met de gemeente, maar voorlopig hebben we geen alternatief. In dat geval wordt het dus forfait. Niet alleen kan Antwerp dan zomaar de titel cadeau krijgen, wij dreigen ook nog uit de top acht te vallen. We hebben alle opties al afgewogen", zucht hij.

Een bijkomend probleem is dat in het geval van een forfait, de verwachting is dat  heel wat Antwerp-fans zondag naar de Eupen afzakken om er voor Geel te supporteren. Als de eerste achtervolger punten zou laten liggen, is The Great Old zeker van de titel. Sowieso is een forfait een goede zaak voor Antwerp. Met Biset, Limbombe, Omolo en Dufer zijn er vier sleutelspelers die een schorsing riskeren voor de mogelijk allesbepalende slotwedstrijd Antwerp-Eupen.