Maes lyrisch over Genkenaar: Logisch dat heel Europa achter hem aanzit

Maes lyrisch over Genkenaar: "Logisch dat heel Europa achter hem aanzit"

19-04-2016 07:39

KRC Genk is op toerental aan het komen in Play-Off 1. Na de nipte nederlaag tegen Anderlecht op de eerste speeldag pakte het in zijn twee volgende wedstrijden 6 op 6. Het kan deze week ook een rol spelen in de titelstrijd, want woensdag komt leider Club Brugge op bezoek in de Cristal Arena. Het rekent dan andermaal op zijn goudhaantje Leon Bailey.

De Jamaicaanse wervelwind krijgt lof toegezwaaid van trainer Peter Maes. "Door het gevecht met mij aan te gaan en door vanuit zijn intellectueel voetbalvermogen te denken, is hij anders gaan voetballen", zegt Maes in Het Laatste Nieuws. "Minder de individuele actie en meer collectief voetballen. Dat vind ik mooi."

Dat zorgde wel voor wat discussie tussen de twee, geeft de Genkse trainer aan. "Ik ben heel streng voor hem. Af en toe staan we zelfs neus tegen neus, maar hij pikt het wel op. Bailey is vandaag daarom moeilijker te verdedigen dan vroeger, omdat hij toen te veel uit stilstand speelde."

De Jamaicaan wekte al de interesse op van onder meer Schalke 04 en Borussia Dortmund. "Die jongen kan echt ver komen. Hij heeft het lichaam, de snelheid en het voetballend vermogen. Geen wonder dat heel Europa achter hem aanzit", besluit Maes.